Vorige Artikel 11 van 11 Volgende

Amandelolie BIO

€ 8,00 (inclusief btw)

INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL
CAS: 8007-69-0 / 90320-37-9            EC: 291-063-5

De amandelbomen worden onderhouden volgens de voorwaarden van de biologische landbouw d.w.z. zonder het gebruik van kunstmest maar met het gebruik van milieuvriendelijke voedingsstoffen en van natuurlijke ongediertebestrijding.

De amandelolie voldoet aan de gestelde normen  voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecogarantie gecertifieerd.

Productie.

De zoete amandelnoten worden na de oogst een korte periode bewaard ( enkele uren tot 3 dagen), waarna ze gespoeld en getrieerd worden. Zij worden geperst en afgesloten van de lucht opgevangen in een buffervat. Na een korte periode wordt na decantatie de olie gebotteld. De opbrengst aan olie ligt rond de 50 %.

Samenstelling en kenmerken.

De amandelolie is zeer rijk aan onverzadigde vetzuren (85 %), vooral oliezuur. Het gehalte aan vitamine E ( 270 mg/kg) en aan polyfenolen ( 470 mg/kg ) helpen tegen de veroudering van de huid. Amandelolie beschermt en verzacht de huid en geeft kracht en glans aan het haar.

Vetzuursamenstelling

palmitinezuur (C16:0)            4-9 %
stearinezuur (C18:0)              1-3 %
arachidinezuur (C20:0)          < 0.3 %
palmitoleïnezuur (C16:1)         < 1 %
oliezuur (C18:1)                       62-86 %
linolzuur (C18:2)                      7-30 %
alfa linoleenzuur (C18:3)         < 0.4 %
eicosenoïnezuur (C20:1)          < 0.3 %

Andere kenmerken

Voorkomen:               gele, heldere vloeibare olie bij > 10 °C
Dichtheid:                  0.915 bij 20°C
zuurtegraad:              max 4 mg KOH/g
peroxide index:          2,0 meq O2 / kg
brekingsindex:           1.470 bij 20°C
Joodgetal:                  95 g I2/ 100 g
oplosbaarheid:           oplosbaar in e.o., onoplosbaar in water en ethanol

Cosmetisch gebruik

Zoete amandelolie voor gezicht en lichaam: ideale massageolie.

Zoete amandelolie zit boordevol antioxidanten, plantensterolen en vetzuren. Daardoor is amandelolie voor de huid een daadkrachtige emoliëns die de droge en ruwe huid duurzaam verzorgt. De natuurlijke amandelolie zorgt voor een natuurlijke glans en geeft de huidtextuur een verfijnde uitstraling. De olie draagt bij aan een versneld huidherstel en werkt als een ademende pleister. Het is ideaal voor de verzorging van babyhuid en als basisolie in babycosmetica. Zoete amandelolie is goed bruikbaar als natuurlijke make-upremover.

Zoete amandelolie voor het haar:

Het helpt enorm goed tegen roos door de hoofdhuid te hydrateren en verzorgen. Het geeft het haar glans. Zoete amandelolie zorgt er tevens voor dat de doorkambaarheid beter wordt en klit en dof en pluizig haar voorkomen kunnen worden. Gespleten haarpunten behandelen door ze in te smeren met amandelolie en een nacht te laten intrekken.

Bewaring

Houdbaarheid tussen 8 en 18 maanden afhankelijk van de productiedatum.

In het donker bewaren in een gesloten verpakking en droge ruimte. Koel bewaren best tussen 15 en 20°C.

Verpakking

Te verkrijgen uit voorraad:

500 ml bruine fles, 2,5 l of 5 l PP bidon wit of bag.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
Certificaat : klik hier

 

Certificaat: klik hier

Certificaat: klik hier

© 2019 - 2022 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel