Pompoenpitpasta
• lokale pompoenpitten uit gecontroleerde biologische landbouw
• 100% natuurlijk en zonder additieven
100 % pure natuurlijke bio pompoenpitpasta zonder toevoegingen.
Herkomst
De pompoenen worden geteeld en ontpit bij lokale, gecertificeerde telers volgens het
BE-BIO-02 lastenboek. De pitten worden gewogen, gedroogd en geperst bij NatuurPlus.
Het filtraat van deze oliepersing is een goed smeerbare pasta rijk aan omega 6 en 9 vetzuren.
Samenstelling en voorzorg
100 % puur natuurlijke, biologisch geteelde pompoenpitolieresidu zonder toegevoegde suikers, zonder zout en zonder bewaarmiddelen. De natuurlijke olie van de pompoenpitten drijft boven. Bewaar in gesloten pot op een droge, koele en donkere plek. Voor houdbaarheid zie de verpakking.
Gebruik
De pompoenpitpasta gebruiken als gezond broodbeleg, op crackers of in sauzen en dippers. De natuurlijke olie van de pompoenpitolie drijft boven. Roer voor gebruik heel even goed om voor het lekkerste resultaat. De pasta is bovendien een ideale basis voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak en creativiteit.
Voorbeeld gebruik in gerecht: Pompoenpitpasta met tagliatelli en gerookte zalm.
Een gerecht dat snel klaar is (10 min), eenvoudig te bereiden én origineel.
Kook de tagliatelli beetgaar. Warm (soja)room op en kruid met peper en zout.
Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes, voeg toe aan de warme (soja)roomsaus en laat even inkoken. Voeg enkele geperste teentjes look toe aan de pompoenpitpasta en meng met de warme saus en de tagliatelli. Werk af met pompoenpitten. Smakelijk eten!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 gr tagliatelli
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 4 teentjes look
- 200 gr pompoenpitpasta
- 250 ml room of sojasaus
- Peper
- Zout