Vorige Artikel 3 van 4 Volgende

Cacaoboter BIO/Fair trade/Ongeraffineerd

€ 36,80 (inclusief btw)

Productinformatiefiche

INCI: Theobroma cacao seed butter
CAS: 8002-31-1                     
EC:   283-480-6

Biocertificatie Skal

Afkomst: Ghana, Fair trade, BIO en foodgrade.

Plantaardig vet van gemalen chocoladeboomgranen met een bijzondere smaak en aangename geur. Op cosmetisch gebied heeft cacaoboter antioxiderende eigenschappen en door de synthese van collageen te stimuleren herstelt het de tonus en elasticiteit van de huid. Het is voedend en voert een beschermende werking uit dankzij de samenstelling van vetzuren, in het bijzonder linolzuur, stearinezuur en oliezuur. Bevat ook polyfenolen, theobromine en vitamine E. Ideaal voor droge huid.

 

Productie.

De cacaobonen worden uit de peulen gehaald en na een fermentatie- en roostproces krijgen ze de typische bruine kleur en het karakteristieke aroma. Na de beginfase van de verwerking worden de cacaobonen gemalen om een cacaomassa te verkrijgen, waaruit de poedervormige cacao en de cacaoboter worden gebruikt, gebruikt in zoetwaren, in farmaceutische toepassingen en in cosmetica. Cacaoboter is vast bij kamertemperatuur, maar smelt op je huid en trekt snel in. Je kan de boter vlot mengen met andere plantaardige en etherische oliën.

Samenstelling en kenmerken.

Cacaobonen bevatten gemiddeld 50 % boter. De triglyceriden zijn hoofdzakelijk samengesteld uit verzadigd stearinezuur en palmitinezuur en uit onverzadigd oliezuur. Smeltpunt rond 35°C. Cacaoboter is goed bestand tegen oxidatie met voor vetten een relatief lange houdbaarheid.

Vetzuursamenstelling:

Palmitinezuur (C16:0)

23,3 %

Stearinezuur (C18:0)

37,4 %

Oliezuur (C18:1, omega 9)

34,0 %

Linolzuur (C18:2, omega 6)

  2,8 %

Cacaoboter bevat ook vitamine E, een natuurlijke antioxidant, fytosterolen met herstellende en ontstekingsremmende werking en squaleen, een bestanddeel dat van nature aanwezig is in onze huid en talg.

Andere kenmerken;
 

voorkomen

vast blok

smelttraject

31 - 35 °C

kleur

gelig

geur

zachte cacao geur

smaak

milde cacao smaak

vrije vetzuren

max. 1,75 %

joodgetal

33 – 42 g / 100 g

peroxide waarde

max. 3 meq/ kg

 

Toepassing

Voor huidverzorging is cacaoboter aangewezen voor de behandeling van normale, droge en rijpe huid en om het verlies van lichaamsvet te stimuleren. Het is opgenomen in de recepten van anti-aging en afslankende gezichts- en lichaamscrèmes, maar ook in lippenbalsems, zepen, voedende lichaamsbalsems, in beschermende en verzachtende zalven en in boter en massagebars in combinatie met oliën en andere boters  zoals shea, jojoba en essentiële rozenolie. Het wordt toegepast vanwege de van nature verzachtende werking en om stijfheid aan het eindproduct geven.
 

Gebruik

Huidverzorging:
Na het aanbrengen van cacaoboter op het gezicht of lichaam, vormt zich een dunne, transparante film die beschermt tegen weersinvloeden en vochtverlies. Dit effect is vooral belangrijk voor droogheid, verhoogde gevoeligheid van de opperhuid en verwelking van de huid. In zijn pure vorm wordt cacaoboter echter niet op het lichaam aangebracht. Meestal gebruikt met andere oliën Cacaoboter maakt vaak deel uit van cosmetische crèmes.

After-sun:
Cacaoboteringrediënten verbeteren de synthese van het melaninepigment, wat wordt gewaardeerd bij de vervaardiging van cosmetische sunblocks. Het heeft vooral een verzachtend en helend effect na blootstelling van de huid aan de zon, een ideaal after-sun product.

Lippenbalsem:
rechtstreeks op de lippen of gemengd met shea en bijenwas. Indien gewenst  een druppel etherische olie toevoegen.

In de haarverzorging:
Toegepast op het haar in de vorm van een kompres of masker voor of na het wassen met shampoo, herstelt cacaoboter de vitaliteit en beschermt het haar tegen externe agressie. Geschikt voor krullend, droog of met haar beschadigd door de zon of te agressieve behandelingen.

 

Bewaring

Houdbaarheid: 18 tot 24 maanden afhankelijk van de productiedatum.

In het donker bewaren in een gesloten verpakking en droge ruimte. Koel bewaren best tussen 15 en 20°C in vaste toestand.
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel