Vorige Artikel 9 van 11 Volgende

Jojoba-olie BIO

€ 10,89 (inclusief 21% btw)

INCI: Simmondsia chinensis seed  oil
CAS: 90045-98-0                    EC: 289-964-3

 

 

Jojoba (Simmondsia chinensis) is een struik die groeit vooral in woestijnachtige gebieden, kan tot wel 5 m hoogte groeien en wordt gekweekt vanwege de vloeibare was die uit de noten gewonnen wordt, aangeduid met jojoba-olie. Deze olie wordt in de zaden aangetroffen. Jojoba olie behoort niet tot de groep van de klassieke oliën en vetten (de triglyceriden) maar is eigenlijk een “was”. Onder andere omdat de was niet de eigenschap heeft rans te worden wordt het gebruikt in cosmetica.

De jojoba olie voldoet aan de gestelde normen voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecocert gecertifieerd.

 

Productie.

De jojoba struik worden geteeld en de vruchten worden geoogst volgens de voorwaarden van de biologische landbouw.  De noten worden gewassen en gedroogd. Zij worden geperst zonder gebruik te maken van oplosmiddelen of scheikundige stoffen. Jojoba noten worden koud geperst waardoor de natuurlijke antioxidanten behouden blijven. Enkel de eerste persing wordt gebruikt (Vierge). Daarna wordt de olie gefiltreerd op filterpapier. Opslag geschiedt in een donkere en koele ruimte.

Samenstelling en kenmerken.

Jojoba olie bestaat chemisch gezien hoofdzakelijk uit esters van hogere vetzuren en lange keten alcoholen, die opmerkelijk bestendig zijn tegen hitte, ultraviolette stralen en ranzig worden. De olie (eerder een plantaardige was) is dan ook uitstekend houdbaar. Door de weerstand aan extreme invloeden en de zuiverheid in samenstelling is deze olie uitermate geschikt om als basis te dienen voor tal van cosmetische producten zoals haarolie, shampoo, zeep, bodymilk, gezichtscrème en zonneproducten.  

Jojoba olie is buitengewoon bestand tegen bederf door oxidatie en door micro-organismen waardoor deze geen bewaarmiddel nodig heeft om stabiel te blijven.

Uitzonderlijke vloeibaarheid van de olie geeft de huid een matte gezonde uitzicht. Regeneratie van de cellen is gewaarborgd door het aanwezige collageen van de plant.

 

Vetzuursamenstelling

palmitinezuur (C16:0)                           1,3 %
stearinezuur (C18:0)                  0,1 %
arachidinezuur (C20:0)              0,1 %
oliezuur (C18:1)                       10,8 %
eicoseenzuur (C20:1)               70,2 %
erucazuur (C22:1)                    15,5 %

Vitamine E:                               2 – 4 mg/100 g

Andere kenmerken

Voorkomen:                            gele, heldere vloeibare olie bij > 10 °C
Dichtheid:                               0.866 bij 20°C
zuurtegraad:                           0.07 % als oliezuur
peroxide index:                      1.4
brekingsindex:                        1.466
Joodgetal:                               80 g I2/ 100 g
Verzepingsindex:                    90
UV absorptie bij 232 nm:       1.58
UV absorptie bij 268 nm:       0.05

 

Gebruik.

Uitwendige cosmetische toepassing.

Voor elk huidtype:

Jojoba olie heeft het vermogen diep door te dringen in de huid, zodat zij van binnenuit haar heilzame werking kan uitoefenen en voeden zonder aan het huidoppervlak een vette film op te bouwen. Ze ondersteunt en stimuleert de huid om zich te vernieuwen en te herstellen. Tegelijk gaat ze de huidveroudering tegen. Uw huid ondervindt dus niet alleen verzorging van binnen, maar ook bescherming van buiten. Samen zorgen al deze eigenschappen dat de huid zacht en soepel blijft.

Als basisolie:

Door zijn buitengewoon indringingsvermogen is jojoba olie een uitstekende basisolie voor vitamines en actieve stoffen doorheen de huidbarrière, tot in de buurt van de iets dieperliggende levende huidlagen.

 

Voor het haar:

Behalve goed voor de huid is jojoba olie ook goed voor het haar. Jeukende hoofdhuid en droog haar kunnen behandeld worden door een hoofdmassage met jojoba olie.

Antioxidant en UV absorberend vermogen.

Jojoba-olie is extra goed bij eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid, vette huid en ouder wordende huid. Het is een natuurlijke antioxidant.
De olie helpt tegen zonnebrand en heeft een natuurlijke factor 4.

Van jojoba-olie zijn geen contra-indicaties bekend, wat betekent dat het door iedereen wordt verdragen.

Bewaring

Houdbaarheid tussen 12 en 24 maanden afhankelijk van de productiedatum.

In het donker bewaren in een gesloten verpakking en droge ruimte. Koel bewaren.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel