Vorige Artikel 7 van 10 Volgende

Hennepolie BIO

€ 7,26 (inclusief btw)

INCI: Cannabis sativa seed  oil
CAS: 8016-24-8 / 89958-21-4            EC: 289-644-3

Hennep behoort tot de grote familie van de Cannabinaceae  waarin het onderscheid bepaald wordt naar gelang het gehalte aan psychoactieve stoffen van de zaden. De soort cannabis sativa bevat minder dan 0,2 % THC ( tetrahydrocannabinol) en heeft geen psychoactieve eigenschappen. De éénjarige plant groeit op als een struikje met donkergroene bladeren. Cannabis sativa is een veelzijdige plant die zich kan aanpassen aan verschillende omgevingsomstandigheden. Hennepzaden leveren lipiden van hoge kwaliteit, voornamelijk vertegenwoordigd door meervoudig onverzadigde zuren en goed verteerbare eiwitten die rijk zijn aan essentiële aminozuren.

CBD  (cannabidiol) is één van  de  verschillende cannabinoïden die voorkomen in  de  cannabisplant.  In tegenstelling  tot THC  (tetrahydrocannabinol) heeft  het  geen  psychoactieve  eigenschappen en  geeft  het geen aanleiding tot verslaving.

Cannabis sativa L. staat op lijst 1 “Gevaarlijke planten die niet als of in voedingsmiddelen mogen gebruikt worden” in bijlage bij het koninklijk besluit van 29 augustus 1997 betreffende de fabricage van en de handel in voedingsmiddelen die uit planten of uit plantenbereidingen samengesteld zijn of deze bevatten. Deze bepalingen gelden ook voor de hennepplant met een THC-gehalte lager of gelijk aan 0,2%. Zuivere hennepzaadolie die geproduceerd wordt door een eenvoudige persing van de zaden wordt niet beschouwd als novel food, maar is volgens de Belgische wetgeving verboden, tenzij een derogatie werd verkregen bij de FOD Volksgezondheid.

De hennepzaadolie voldoet aan de gestelde normen voor cosmetisch gebruik (non food) en is Ecocert gecertifieerd.

 

Productie.

De hennepplanten worden geteeld en de zaden worden geoogst volgens de voorwaarden van de biologische landbouw.  De zaden worden gewassen en gedroogd tot een maximaal vochtgehalte van 8 %. Zij worden koud geperst zonder gebruik te maken van oplosmiddelen of scheikundige stoffen. Enkel de eerste persing wordt gebruikt ( Vierge). Daarna wordt de olie gefiltreerd. Opslag geschiedt in een donkere en koele ruimte.

Samenstelling en kenmerken.

Hennepzaadolie is rijk aan onverzadigde vetzuren (90 %) waarvan 75 % meervoudig onverzadigd met een uitstekende omega 6 /omega 3 verhouding van 3 op 1. Omwille van het hoog gehalte onverzadigde vetzuren is de olie gevoelig aan oxidatie. Om de houdbaarheid te bevorderen werd 0.4 % Rozemarijn antioxidant BIO CO2 extract toegevoegd. De olie heeft een uitstekende regenererende en verstevigende werking, zowel op ruwe, schilferige, als vette of geïrriteerde huid. Het is een ideaal ingrediënt in huid- en gezichtsverzorging omdat ze snel in de huid dringt en bovendien een beschermende werking heeft.

Vetzuursamenstelling

palmitinezuur (C16:0)                           6 %
stearinezuur (C18:0)                  2 %
arachidinezuur (C20:0)              1 %
oliezuur (C18:1)                       12 %
linolzuur (C18:2)                      55 %
alfa linoleenzuur (C18:3)         20 %
gamma linoleenzuur (C18:3)     4 %

Vitamine E:                               5 – 15 mg/100 g

Extra toevoeging anti oxidant:  0,4 % Rosmarinus officinalis BIO CO2 extract

Andere kenmerken

Voorkomen:                groene, heldere vloeibare olie bij > 10 °C
Dichtheid:                   0.910 – 0.930 bij 20°C
zuurtegraad:               max 2 %
peroxide index:          max 15.0
brekingsindex:            1.475 – 1.479
Joodgetal:                   125 – 170
Verzepingsindex:        160 – 190
rookpunt:                    165°C (Het rookpunt is de temperatuur waarbij de olie begint te ontbinden)

 

Gebruik.

Cosmetisch

Hennepolie wordt gebruikt in schoonheidsproducten voor huid en gezicht, omdat het een droge olie is en daarom makkelijk in de huid dringt. Dankzij zijn anti-inflammatoire werking heeft Cannabis sativa seed oil talrijke gunstige effecten op de huid. Het wordt succesvol ingezet bij behandeling van eczeem, hoofdhuidproblemen en psoriasis. Daarnaast vermindert het de zwelling en bevordert genezingsproces van het huidweefsel.

Hennepzaadolie heeft ook een sterk beschermende anti-oxidatieve functie dankzij het hoge gehalte van vitamine E die vrije radicalen bestrijdt.

Als massageolie, lichaamsolie of gelaatsolie. Al dan niet vermengd met essentiële oliën.

 

Bewaring

Houdbaarheid tussen 8 en 18 maanden afhankelijk van de productiedatum.

In het donker bewaren in een gesloten verpakking en droge ruimte. Koel bewaren best tussen 15 en 20°C. Kristallisatie kan optreden beneden de 10°C.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel