Walnootolie Bio

Vorige Artikel 4 van 11 Volgende
€ 9,14 (inclusief btw)

INCI: Juglans regia seed oil

CAS: 84012-43-1   EC: 281-688-1 

Afkomst: Oostwinkel, België

Bio-gecertificeerd BE-BIO-02

 

De walnoot (of: okkernoot) is een heerlijk smaakvolle noot die afkomstig is van de walnotenboom (Nucum Juglandis). De olie heeft een ongelooflijk zachte en niet-vette textuur. Deze lokaal geteelde en geperste olie is huidherstellend, bevordert de huidpenetratie, is antimicrobieel en ontstekingsremmend. Het is een antioxidans maar door zijn zeer hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren ( bijna 90 %) is ze zelf gevoelig aan oxidatie.

Productie:

De noten zijn afkomstig van bomen die opgroeien conform het lastenboek van de Belgische biologische landbouw BE BIO 2 norm waarvan het merendeel in agroforestery geteeld.worden bij Netelvuur in Oostwinkel. Agroforestry of boslandbouw is een landbouwsysteem waar bomen of struiken gecombineerd worden met een landbouwgewas op eenzelfde perceel. Bij een goed werkend agroforestrysysteem hebben beide componenten een neutrale of positieve invloed op elkaar, en worden negatieve interacties zoveel mogelijk vermeden door een weldoordacht ontwerp. Agroforestry kan daarnaast ook ecosysteemdiensten leveren zoals koolstofopslag of luchtzuivering.  De noten worden bij NatuurPlus gewassen en gedroogd waarna ze een tijd kunnen bewaard worden. De noten worden manueel gekraakt, de doppen en tussenschotten  verwijderd. Daarna wordt de olie door koude persing verkregen uit de gedroogde noten en gebotteld zonder toevoegingen of bewaarmiddelen. Het is een licht gekleurde olie, met een zeer geparfumeerde noten smaak. De olieopbrengst bedraagt 50 à 60 %.

Overzicht samenstelling en cosmetische eigenschappen:

De lokaal geperste notenolie bevat veel vitamines ( 5 maal meer dan geraffineerde notenolie), mineralen en essentiële vetzuren. Walnootolie bevat bijna 90 % onverzadigde vetzuren!

WALNOOTOLIE (Nucum Juglandis)

Huidverzorging, antioxidans.

Let op voor oxidatie ( hoog gehalte onverzadigde vetten )

PALMITINEZUUR

C16:0

6,8 %

 

1 + 3

STEARINEZUUR

C18:0

2,0 %

      8,80 %

 

OLIEZUUR

C18:1 omega 9)

16 %

 

2 + 3

LINOLZUUR

C18:2 ( omega 6)

61 %

      90 %

2 + 4

LINOLEENZUUR

C18:3 (omega 3)

13 %

 

2

PHYTOSTEROLEN

 

1900 mg/ kg

 

5 + 6

FENOLEN

 

16.000 mg/kg

 

5

VITAMINE E

 

250 mg/kg

 

5

1 antimicrobieel                              2 huid herstellend          3 bevordert huidpenetratie
4 ontstekingsremmend                               5 antioxidans                                    6 UV beschermend

Informatie over fysische en chemische basiseigenschappen.

voorkomen

vloeibare, transparante olie

kleur

licht geel

geur

noot geur

pH

geen gegevens beschikbaar

Peroxide getal

5,0 meq O2 / kg

Vlampunt

>100 °C

soortelijk gewicht

0.911 - 0.925 @ 20°C

verzepingsindex

190 - 210

joodgetal

64 – 93 g I2/ 100 g

brekingsindex

1.450 - 1.490 @ 20°C

oplosbaarheid in E.O.

oplosbaar

oplosbaarheid in alcohol

niet oplosbaar

oplosbaarheid in water

niet oplosbaar

 

Mens en gezondheid:

Deze olie kenmerkt zich door de bescherming die hij uitoefent op de cellen van hart- en vaatstelsel, omdat de Omega-3 vetzuren zeer belangrijk zijn voor het hart en de bloedvaten. De vetzuren verhinderen de vorming van verhardingen in de aders, verminderen hoge bloeddruk, vernietigen de overtollige triglyceriden en temperen ontstekingen.

 

Cosmetisch gebruik:

De olie heeft een ongelooflijk zachte en niet-vette textuur. Als je de olie op de huid of het haar aanbrengt, blijft het niet op het oppervlak met een dichte, vettige laag, maar wordt het bijna volledig opgenomen. Daarom wordt de olie actief gebruikt voor cosmetische doeleinden.

Huidverzorging:
De olie hydrateert en voedt de droge huid zeer goed. In zepen en shampoobars is het de ideale olie en is uitstekend te combineren met sheaboter. In gezichtsmaskers vormt ze een basisolie. Verzacht enn herstelt lippen bij schilfering. Door de aanwezige meervoudige onverzadigde vetzuren en antioxidanten (vitaminen A, E, C), is het een middel om leeftijdsgebonden huidveranderingen tegen te gaan (preventie en verwijdering van kleine rimpels).

Haarverzorging:
De olie regenereert beschadigd, traag en verzwakt haar en herstelt hun natuurlijke structuur, vitaliteit en uitstraling.

Bewaring:

Droog, koel en donker bewaren. Uiterste gebruiksdatum zie verpakking.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
Certificaat : klik hier

 

Certificaat: klik hier

Certificaat: klik hier

© 2019 - 2022 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel