Vorige Artikel 3 van 3 Volgende

SCI - vlokken

€ 6,20 (inclusief 21% btw)

SCI : Sodium cocoyl isethionaat in vlokken.

Productinformatiefiche.

EG-nummer: 263-052-5

CAS-nummer: 61789-32-0

INCI: SODIUM COCOYL ISETHIONATE

 

Algemeen:

Sodium Cocoyl Isethionate (SCI) is een anionisch tenside en wordt geleverd in witte vlokken. Een andere naam is Natrium Cocoyl Isethionaat . Vlokken stuiven minder en slaan daardoor in tegenstelling tot poeders minder snel op de longen.

Het is een natuurlijke, milde oppervlakte-actieve stof die perfect is voor het verhogen van de mildheid van schuimende cosmetica. reinigt mild, maar grondig en schuimt rijkelijk.

Afkomst en productie:

SCI is een semi-gesynthetiseerd product. Het basisproduct is van natuurlijke afkomst namelijk uit vetzuren van kokosolie en daarom is SCI vegan. SCI is redelijk biodegradeerbaar.
Goedgekeurd voor natuurcosmetica onder Ecogarantie.

Gebruik:

Te gebruiken in vaste en vloeibare reinigende cosmetische producten zoals shampoobars, bruisballen, vloeibare shampoo en handgel. Kalkhoudend, hard water belet het schuimend effect van SCI niet. Zeer huidvriendelijk.
SCI vlokken zijn slecht oplosbaar in water daarom smelten au bain-marie. SCI is onoplosbaar in olie. SCI is ingedeeld als gevaarlijk product, is irriterend voor de ogen en beneemt in poedervorm de adem. Te gebruiken met mondmasker en in een goed geventileerde ruimte.

Dosering:

Bruisballen: 5 à 20 %
shampoo bar: 10 à 60 %
gezichtsreiniger: 1 à 5 %
heldere emulsies: max 6 %;  hogere gehaltes geven ondoorzichtige producten.

Bewaring:

Houdbaarheid tot 4 jaar na productie. Droog bewaren ( niet in koelkast) in afgesloten vorm.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2021 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel