Zwarte Komijnolie (Nigella sativa) BIO

Artikel 1 van 10 Volgende
€ 8,00 (inclusief btw)

INCI: Nigella sativa SEED OIL
CAS: 90064-32-7

AFKOMST: Netelvuur, Veldhoek, Oostwinkel.

ECOGARANTIE

Productie:

De pompoenen worden gekweekt conform het lastenboek van de Belgische biologische landbouw BE BIO 2 norm. De plantaardige olie wordt verkregen door de koude persing van de pitten uit eigen gekweekte rijpe zwarte komijn zaden. Zorgvuldige tracering, efficiënte droogtechniek, koude behandeling, professionele botteling en consumentvriendelijke etikettering worden door bio-certificering onderbouwd. Olie van zwarte komijn is een geelachtige vloeistof, heeft een kenmerkende scherpe geur, die de omvang van het gebruik bepaalt. Het is ideaal als antiontstekingsmiddel en bevat 10 % etherische olie, vooral thymoquinon, wat een sterk antioxidans is.
 

Samenstelling:

Meer dan 75 % onverzadigde vetzuren, hoofdzakelijk  meervoudig met meer dan 50 % het omega 6, linolzuur. De olie bevat ongeveer 10 % etherische olie waarvan tot de helft thymoquinon.

Overzicht samenstelling en cosmetische eigenschappen:

ZWARTE KOMIJN OLIE ( Nigella sativa )

Emoliens, parfum, huidverzorging voor ontstoken, allergisch gevoelige, acne gevoelig, onzuivere en gevoelige huid.
Zeer gevoelig aan oxidatie.

MYRISTINEZUUR

C14:0

  1. 0,5 %

 

PALMITINEZUUR

C16:0

10 – 15 %

   15 % verz.

1 + 3

STEARINEZUUR

C18:0

2 – 5 %

 

 

OLIEZUUR

C18:1 omega 9)

20 – 25 %

2 + 3

LINOLZUUR

C18:2 ( omega 6)

50 – 58 %

    75 % onverz.

2 + 4

LINOLEENZUUR

C18:3 (omega 3)

0 – 1 %

 

2

ARACHIDEZUUR

C20:0

1 %

 

 

VITAMINE E

 

< 0,5 %

 

5

PHYTOSTEROLEN

 

0,5 %

 

5 +6

Etherische Olie

Thymoquinon
monoterpenen

10 %

 

5

1

1 antimicrobieel                              2 huid herstellend          3 bevordert huidpenetratie
4 ontstekingsremmend                               5 antioxidans                                    6 UV beschermend

 

Cosmetica:

Zeer goede effectiviteit bij het samenstellen van maskers voor de vette en probleemhuid. Zwarte komijnolie is een uitstekende natuurlijke remedie voor de behandeling van verschillende soorten ziekten. In zijn pure vorm wordt het gebruikt om dermatologische problemen op te lossen: huiduitslag, acne en herpesuitslag, psoriasis of dermatitis van verschillende aard en lokalisatie. De olie is ontstekingsremmend, antimicrobieel en antioxidatief. Door zijn hoge onverzadigdheid van vetzuren blijft het toch oxidatiegevoelig en daarom wordt het aanbevolen te mengen met meer stabiele oliën of met antoxidanten.

Sheaboter is ideaal als basisolie voor zwarte komijnzaadolie bij huidverzorging van droge huid.

 

 

Gezondheid:

Thymoquinon heeft antitumor eigenschappen en een studie heeft uitgewezen dat zwarte komijnzaadolie aktief is tegen het corona virus.

Bewaring:

Droog, koel en donker bewaren. Uiterste gebruiksdatum zie verpakking.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
Certificaat : klik hier

 

Certificaat: klik hier

Certificaat: klik hier

© 2019 - 2022 NatuurPlus | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel