Walnotenpasta uit de regio
100 % pure natuurlijke walnootoliepasta zonder toevoegingen.
Herkomst
Het inzamelen van de walnoten in de regio Meetjesland verloopt via een walnotenproject i.s.m. het Dienstverleningscentrum De Triangel, Lievegem. De noten worden gewassen en gedroogd waarna ze een tijd kunnen bewaard worden. De noten worden manueel gekraakt, de doppen en tussenschotten verwijderd. Daarna wordt de olie door koude persing bij NatuurPlus verkregen uit de gedroogde noten. Het filtraat van deze plantaardige olie is een goed smeerbare pasta rijk aan omega 3 vetzuren.
Samenstelling en voorzorg
100 % puur natuurlijke walnootolieresidu zonder toevoegingen. De natuurlijke olie van de walnotenpasta drijft boven. Bewaar in gesloten pot op een droge, koele en donkere plek. Voor houdbaarheid zie de verpakking.
Gebruik
De walnootpasta kan zondermeer als beleg op brood, cracker, rijstwafel,…gesmeerd worden. De natuurlijke olie van de walnotenpasta drijft boven. Roer voor gebruik heel even goed om voor het lekkerste resultaat. De pasta is bovendien een ideale basis voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak en creativiteit. Eenvoudig met hagelslag of schijfjes fruit op zoals banaan, appel, dadel. Voor meer smaak, geur en kleur gebruik je best plantenpoeders zoals goudsbloem-, zoete paprika-, chili- of rozemarijnpoeder. Gemengd met cacaopoeder, honing en een snuifje chilipoeder wordt het een heerlijke notenchoco. Of wat dacht je van een noten cheesecake of van een smoothie met notenpasta, appel, havermout, melk en een tl vanillepoeder, kaneel en cacaopoeder. Gebruik het bij koekjesbereidingen en cakes als voedzaam alternatief voor pindapasta.